Δελτίο τύπου Πρωτέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου διοργανώνει σε συνεργασία με Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, με την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου Ερμής και την αρωγή του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, επιμορφωτικό σεμινάριο για το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (15 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, ώρα 7 το απόγευμα, 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου). Το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ περιλαμβάνει σενάρια διδασκαλίας για τα γλωσσικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία συντάχθηκαν από διάφορους φιλολόγους ανά την Ελλάδα, και έχουν δοκιμασθεί στις σχολικές τάξεις.

 

Η επιμορφωτική συνάντηση αφορά όλους τους φιλολόγους του νομού Λασιθίου και θα περιλαμβάνει:

Γενική ενημέρωση για το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ από τον υπεύθυνο ερευνητή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Βασίλη Βασιλειάδη, μέσω τηλεδιάσκεψης

Επί μέρους παρουσίαση του προγράμματος από δυο μέλη της ομάδας Λογοτεχνίας, την Μαρίνα Αρετάκη (5ο Γυμνάσιο Χανίων) και την Πόπη Κωτσάκη (Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου).

Οι φιλόλογοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1httWjFqGC2iNkV-5Qw1SsUZXHpciC4x4_6lwqQqZK3o/viewform